Monday, December 20, 2010

Füstölt halas zöldséges zöldborsó

 Már megint egy receptet írok le, de ez is ízlett.
2 nagy fej hagymát nem túl apróra vágva megdinszteltünk. Rátettünk: 1reszelt nyers répát, apróra vágott zeller szárat, 4 fokhagyma gerezdet szétnyomva, 2 nagyy fej krumplit összenyomva, 6 db bébi céklát nagy darabokra vágva, 4 db füstölt herint filét kézzel apró darabokra szedve, klf. fűszereket, őrölt szerecsendiót, kakukkfüvet, bazsalikomot, feketeborsot, talán mást nem. Az egészet összeforgattuk, elkevertük, jól lenyomkodva pirosra sütöttük az alját, aztán átforgatva többször odakapattuk egy kicsit, a végén kicsit hagytuk megpirulni az alját, hogy kemény kéregszerű legyen. A serpenyőben 4 felé vágtuk, és mindenki kapott egy negyedet. Elég nehéz kiszedni mert szétesik.
Nagyon dekoratív, mert színes a zellerszártól, a céklától....mellétettünk mirelitt zöldborsót köretnek, amit leöntöttünk barna mártással. (porból készült 2 perc alatt)
Nagyon jó volt az egész, füstölt hal íze megkoronázta az egészet.
Könnyű egészséges a sok zöldségtől.
Érdekes hogy sót nem használtunk egész héten, a sok fűszer ugye segíti az emésztést.

No comments:

Post a Comment