Sunday, December 19, 2010

Christmas Chutney

Ma karácsonyi chutney-t főztünk egy skót recept alapján.
Darabokra vágtam és jól szétszedtem 3 nagy fej hagymát és 2 nagy fej lilahagymát.
Kevés olívaolajon dinsztelni kell.
5 db nagyon nagy főző almát (savanyú és zöld) megtisztítva kockára vágva rádobni.
Jön még bele: 15 dkg barnacukor, 2 dl vörösbor, csipetnyi vegeta, 1 doboz füge nagyobb darabokra vágva, aszalt vörösáfonya (cranberry) egy gézbe kötve: szegfűszeg, kardamon, friss gyömbér szeletek, ezt utána zacskóstól ki kell dobni. Egy narancs reszelt héjja, és leve, fél cittrom leve, 3 dl cider vinegar (gyümölcsbor balzsamecet)  dió, fél gerezdekre szedve. Jól összefőzni, amíg elég sűrű lesz. Befőttes üvegekbe szedtük, hogy karácsonyig elálljon. Hús mellé kell tálalni.

No comments:

Post a Comment